Nienke Haijtink

Al toen ik een jaar of 6 was wist ik zeker dat dans een belangrijk deel van mijn leven moest worden. Ik ging op ballet en dat smaakte naar meer. Al snel wist ik dat ik van dansen mijn beroep wilde maken. Niet als uitvoerend danseres maar als docent. Tijdens mijn middelbare schooltijd draaide alles om dans en na mijn eindexamen kreeg dit een vervolg aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). Hier kwam ik voor het eerst in aanraking kwam met Pilates, een onder dansers populaire trainingsmethode om hun lichaam in conditie te houden.

Na mijn afstuderen in 2003 ging ik als dansdocent aan de slag, op middelbare scholen, bij cultuurcentra en balletscholen. Toen ik, na een tweede zwangerschap en een periode van ziekte, niet fit genoeg was om mijn werk als dansdocent goed te kunnen uitvoeren, besloot ik lessen Pilates te volgen om aan te sterken.

Behalve dat deze lessen hielpen om aan te sterken, inspireerden ze mij enorm vanwege de anatomisch logische en de bij het individu passende manier te bewegen. Toen bleek dat ik in dezelfde studio ook een opleiding kon volgen tot trainer hoefde ik niet lang na te denken. In 2011 behaalde ik mijn certificaat als STOTT PILATES® trainer.

Sinds april 2016 ben ik de trotse eigenaar van Move Zeist. Een studio waarin bewegen in de breedste zin van het woord centraal staat. Met een analytisch oog en een vleugje humor probeer ik mijn enthousiasme voor beweging en de werking van het menselijk lichaam over te brengen. Persoonlijke aandacht staat daarin voorop.Rosa Nieuwenhuizen

Tijdens mijn studietijd kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Ik heb sindsdien veel verschillende Yoga-vormen uitgeprobeerd voordat ik me een tijdlang heb toegelegd en verdiept in Iyengar Yoga. Dit is een analytische vorm van Yoga waarbij elke houding heel secuur wordt uitgevoerd en houdingen langere tijd worden vastgehouden, wat een bepaalde intensiteit met zich meebrengt. Hierin heb ik ook een tijd een docententraject gevolgd en ook lesgegeven, totdat ik in verwachting raakte. Na de geboorte van mijn zoon heb ik gekozen om naast mijn werk bij de overheid een Hatha Yoga opleiding te volgen in Utrecht die ik in september 2020 heb afgerond. Op dit moment ben ik me aan het bekwamen in Zwangerschapsyoga.

Yoga is voor mij een manier om de connectie tussen lichaam en geest te ervaren en om mijn lichaam sterker en soepeler te maken. Het plezier in het beoefenen en de positieve effecten van Yoga gun ik iedereen en geef ik met veel enthousiasme aan anderen door.

Plezier, jezelf uitdagen grenzen te verleggen en daarnaast diepe ontspanning zijn kenmerkend voor mijn lessen. Ik geef Hatha lessen met een duidelijke invloed vanuit de Iyengar Yoga. Wees welkom!Eveline Augustus

Mijn naam is Eveline Augustus en ik mag Pilates les geven in de mooie studio Move Zeist. Na mijn studie biomedische wetenschappen en een loopbaan in die richting, heb ik in 2017 een carrière switch gemaakt naar de wereld van Joseph Pilates.  Na jaren yoga en krachttraining te hebben beoefend, kwam ik bij Move Zeist echt in aanraking met pilates. Er vielen voor mij toen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Pilates is een intelligente krachttraining van de diepe spieren die je stabiliteit geven waarbij je controle, precisie en een heerlijke flow ervaart. Kortom, mindful movement. Nienke stak me aan met het pilates-virus en zodoende ben ik de STOTT® Pilates opleiding gaan volgen. Inmiddels werk ik met veel plezier als Pilates docent hier in Zeist en andere studio’s. Daarnaast geef ik in de sportschool les als Les Mills® bodybalance docente.

In de drukte van de huidige maatschappij is het belangrijk rustmomenten in te plannen en goed te luisteren naar je lichaam. Door middel van pilates probeer ik met jou als klant het meest optimale bewegingspatroon voor jouw lichaam te vinden en dat samen te versterken. Mijn ervaring als pilates docent, biomedische achtergrond, en kennis als vitaliteitscoach, gebruik ik om de persoonlijk aandacht te geven die nodig is.Helen van den Brink

Nadat ik mijn studie Pedagogiek heb afgerond ben ik een opleiding tot mindfulness kindertrainer gaan volgen. Naast mijn werk heb ik altijd een grote drive gehad om te bewegen. Ik heb veel gedanst, doe al jaren actief aan karate en de afgelopen jaren is pilates een nieuwe passie van mij geworden.

Ik vind pilates zo leuk, dat ik er graag meer mee wilde gaan doen en daarom de STOTT opleiding tot pilates docent ben gaan volgen. Ik vind het lesgeven erg leuk en wil mij graag verder ontwikkelen binnen de pilates.